Sundhedsdata i spil

PrintPrint
Slides: 
Oplægsholder
Navn: 
Poul Erik Hansen
Stilling: 
vicedirektør
Firma/organisation: 
National Sundhedsdokumentation og Forskning, SSI
E-mail: 
POEH@ssi.dk
Hovedbudskaber
Disse tre budskaber kan deltagerne forvente at få med hjem efter at have hørt indlægget.
1: 
Bedre brug af sundhedsdata gennem hurtig, smidig samt betryggende og sikker tilgang til data
2: 
Implementering af regeringens synlighedsreform
3: 
Brug af sundhedsdata til fremme af regeringens vækstinitiativ

Et af elementerne i den nationale strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet 2013 – 2017,  indeholder et ønske om ”Bedre brug af data”. Grundlaget er skabt gennem den samling af alle nationale sundhedsdata, som  Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har foretaget. Alle nationale data om aktivitet, økonomi og kvalitet i sundhedsvæsenet er samlet på Statens Serum Institut. Det er her centrale data indhentes, analyseres og formidles videre til alle relevante parter.

Ministeriet har fulgt op på de muligheder denne samling giver og har iværksat en synlighedsreform og et vækstinitiativ. Begge dele er helt centrale i sikringen af en bedre brug af data.

Synlighedsreformen er aftalt med regionerne og kommunerne og skal medvirke til at skabe gennemsigtighed på sundhedsområdet. Vækstinitiativet er iværksat med henblik på at styrke danske virksomheders muligheder for at udvikle nye sundheds- og velfærdsprodukter, ligesom det forventes at tiltrække nye forskningsinvesteringer samt sundheds- og velfærdsvirksomheder til Danmark. Begge initiativer vil blive gennemgået.